Feestdagen

Van kleutertje tot tiener

Van ukkie tot een bink
We zitten met z’n allen op de Erve Hooyerinck
De tijd op school dat is voor ons een heel groot feest
Samen zingen en ook dansen ’t allermeest.

In het refrein van ons schoollied zingen we dat de tijd op school een groot feest is. Er zijn verschillende momenten dat we met elkaar feest vieren of tijdens een viering ergens bij stil staan. Zo beginnen we elk jaar met een openingsviering in de hal van de school. We spreken met elkaar af wat we voor onze groep dit schooljaar belangrijk vinden om te doen.

In december komt er een groots Sinterklaasfeest. Sinterklaas wordt elk jaar feestelijk onthaald op het plein voor onze school door alle kinderen en vele ouders. De pieten maken er ook een dolle dag van. Groepen 1 t/m 4 gaan voor Sinterklaas optreden en groepen 5 t/m 8 houden een gezellige surprisemorgen.

Een sfeervolle tijd is de Kersttijd. We beginnen met een adventsviering in de hal bij de grote kerststal. In de week voor de kerstvakantie houden we een kerstviering op school. Met een heerlijke maaltijd in elke groep gevolgd door eventueel een lampionnenoptocht naar de kerk, waar we een stemmige kerstsamenzang houden met alle kinderen en ouders.

In februari is de hele school natuurlijk in de ban van carnaval, maar vooral groep 8 is druk tijdens het carnaval. Er worden een Graaf, een Gravin en twee adjudanten gekozen. Natuurlijk ontbreken de proclamatie en het hossen niet. En midden in het feestgedruis komt de Prins Carnaval van Delden ook nog op bezoek.

Natuurlijk wordt er ook ruime aandacht besteed aan de verjaardagen. Van de kinderen natuurlijk en ook van de meneren en de juffen. Deze worden door het hele jaar door gehouden.

En sinds we een nieuwe Koning hebben doen we uiteraard mee met de Koningsspelen.