Schoolkampen

De leerlingen van de groepen 7 en van de groepen 8 gaan op kamp. Het kamp van groep 7 vindt plaats in april/mei. En het kamp van groep 8 is een afsluitend kamp. Het zijn wel twee verschillende soorten kamp.

Kamp groep 7

Het kamp van groep 7 is vooral een educatief en sportief kamp en duurt 2 dagen. Op de eerste dag fietsen de kinderen via een mooie route naar Groepsherberg de Burink's Hof in Buurse. Onderweg doen ze allerlei leuke en vooral educatieve attracties aan. ’s Avonds is er uiteraard tijd voor ontspanning in en rondom de groepsaccomodatie. Ook wordt er uiteraard gegeten want fietsen maakt hongerig. De gigantische pan macaroni, gemaakt door ouders die beide dagen meegaan, is altijd binnen de kortste keren op. Het bosspel en de "bonte avond" zijn al even geweldig. Na nog even lekker "keten" op de slaapzalen, valt iedereen al snel in een diepe slaap.

De volgende morgen is het al weer vroeg opstaan. Rond negen uur wordt alweer vertrokken op de fiets terug naar Delden. Ook dan worden onderweg weer een aantal leuke en leerzame attracties bezocht. Bij aankomst in Delden worden de kinderen op het schoolplein weer hartelijk verwelkomd door ouders, leerkrachten en overige leerlingen van onze school.

Kamp groep 8

Het kamp van groep 8 is meer bedoeld als afsluiting van de basisschool. Er vinden allerlei activiteiten plaats binnen een bepaald thema. Zo kennen we onder andere een cowboykamp, een zwerverskamp, een heus griezelkamp en een piratenkamp.

We verblijven op kampeerboerderij De Bovenberg in Markelo, waar we op de fiets naar toe gaan. Zo kunnen we ook gemakkelijk naar andere locaties als dat nodig mocht zijn voor het programma.