Ouderraad

Mogen wij ons aan u voorstellen?

De Ouderraad (OR) is het bestuur van de oudervereniging van basisschool Erve Hooyerinck.
Met enthousiasme en betrokkenheid leveren wij een bijdrage aan het organiseren van activiteiten binnen en buiten school. Als OR willen wij graag de bereikbaarheid, de betrokkenheid en de connectie tussen school en thuis vergroten door een klankbord te zijn voor ouders/verzorgers, en een gesprekspartner te zijn voor de schoolleiding.
De OR heeft een bestuur, hierin zijn een voorzitter, een penningmeester en een secretaris vertegenwoordigd.

Wat doet de Ouderraad?

  • Helpen bij het organiseren van activiteiten op school, zoals de Sinterklaasviering,   kerstviering, koningsspelen, avondvierdaagse etc.
  • Het behartigen van de belangen van ouders, bij de directie en de Medezeggenschapsraad.
  • Innen en beheren van de vrijwillige ouderbijdrage. (Zie de jaarlijkse schoolgids voor de hoogte van de bijdrage) Van deze ouderbijdrage betalen we de activiteiten die wij organiseren.
  • Het stimuleren en indiceren van activiteiten die zorgen voor een goede sfeer op school.

Hoe vaak vergaderen we?

Eén keer in de 6 weken komen wij bijeen in de hal van school. De vergaderingen zijn openbaar.
Voorstellen en adviezen vanuit de ouderraad kunnen worden meegenomen naar de medezeggenschapsraad en zo opgenomen worden in het schoolbeleid.
Eén keer per jaar is de jaarvergadering waarvoor alle ouders/verzorgers worden uitgenodigd.  Tijdens deze jaarvergadering wordt de ouderbijdrage vastgesteld.

Hoe kunt u de Ouderraad bereiken?

Voor vragen aan de ouderraad kunt u altijd één van onze leden aanspreken.
Ook zijn wij als ouderraad bereikbaar via het volgende emailadres:
or-ervehooyerinck@stichtingbrigantijn.nl
Lijkt het je leuk om ons te komen ondersteunen?
Voel je vrij om ons aan te spreken of kom rustig een keer een vergadering bijwonen.

De OR leden stellen zich aan u voor:

Carly Bolscher- Oude Weernink, voorzitter

Ik ben Carly Bolscher – Oude Weernink, moeder van 3 zoons (Fenn, Yvas en Levv). Sinds sept. 2018 lid van de OR. Zelf zijn mijn man en ik eigenaar van Showtime en weten het een en ander van organiseren en regelen af 😉. Deze ervaring kan ik inzetten voor het organiseren van de activiteiten van school waarbij de OR ondersteund. Vanuit de OR ben ik toehoorder bij de MR.  Per sept. 2022 is mij gevraagd om voorzitter van de OR te zijn, hierbij komt mijn geregelde kant goed van pas, want ik houd ervan als de dingen vooraf helder en duidelijk zijn en de structuur strak staat! Enthousiast gaan we als OR leuke activiteiten organiseren, samen met de leerkrachten, voor de kinderen van Erve Hooyerinck.                        

Diane Horck, Penningmeester

Hoi, mijn naam is Diane Horck. Ik ben de moeder van Jesse (groep 5) en Naud (groep 3). Sinds 2012 woonachtig met mijn man en hond in het mooie Delden. Ik werk bij Heisterkamp Transport als financial controller. Toen mij jaren geleden gevraagd werd deel te nemen in de Ouderraad was ik meteen enthousiast. Het is een leuke manier om betrokken te zijn bij de school en ervoor zorgen dat ze leuke uitjes doen. Ook mee mogen met de schoolreisjes is een heel handig voordeel. Sinds 2 jaar ben ik ook de penningmeester. Ik vind het fijn om op deze manier mijn steentje bij te dragen en zou het iedereen aanraden.  

Marieke Ottenschot, Secretaris.
Hoi! Mijn naam is Marieke Ottenschot en ik woon samen met Ruud, Liz (5) en Jop (2) Lovink. Ik ben podotherapeut, maar ik op dit moment vooral bezig met alles omtrent studenten podotherapie. Dit doe ik deels bij Saxion in Enschede en deels bij Voetencentrum Wender in Hengelo.  Sinds dit schooljaar mag ik deel uitmaken van de OR. Via mijn buurvrouw Carly, voorzitter van de OR, ben ik gevraagd en help ik sindsdien bij het organiseren van activiteiten. Daarnaast vervul ik ook de rol van secretaris. Tot nu toe heb ik bijvoorbeeld geholpen bij het organiseren van Sinterklaas en heb ik geholpen bij de kerstmusical van groep 6. Erg leuk om te doen!  

Marute Spel

Hoi, mijn naam is Marute Spel. Moeder van Dante en Brent, samenwonend in het mooie Oele met Niels Rikkerink. Zelf kom ik uit Hengelo en werk ik in het ZGT als radiologisch laborant voornamelijk op de CT scan.  Sinds 2021 zit ik bij de or omdat ik het leuk vind om activiteiten te organiseren en mede om de school en ouders beter te leren kennen. Helaas begon ik in een jaar waarin we weinig konden uitpakken ivm Corona maar voor komend jaar staat de agenda goed vol.  Het is fijn om je steentje te kunnen bijdragen aan de school waar je kinderen naar toe gaan samen met de leerkrachten en andere ouders. 

 

Lisette Pots
Mijn naam is Lisette Pots, moeder van Nora (11) en Sophie (9) en ik ben getrouwd met Urban Pots. 
Ik ben in September 2019 bij de Ouderraad begonnen. 

Het is erg leuk om betrokken te zijn op de school van je kinderen en zo een steentje te kunnen bijdragen met het organiseren van activiteiten die op en rondom school plaatsvinden. De Sinterklaasviering is bijvoorbeeld een prachtige activiteit waarbij ik altijd graag met veel plezier aan mee help. Je krijgt zo toch een ‘kijkje’ binnen school op een andere manier. In het dagelijks leven werk ik als secretarieel medewerker bij de Rugpoli in Delden. Mocht je dit lezen en geïnteresseerd raken in de ondersteuning van de ouderraad, neem gerust contact met ons op! 

Dorian Douwma
Mijn naam is Dorian, moeder van Elin (10 jaar) en Quin (8 jaar) en getrouwd met Luc Douwma. Ik ben in het dagelijks leven werkzaam als onderwijskundige bij Saxion in Enschede.  Vanaf vorig schooljaar ben ik lid geworden van de ouderraad. Dit omdat ik graag mee wil helpen bij activiteiten die op school plaatsvinden en op deze manier ook meer betrokken kan zijn. Door mijn werk is het niet altijd mogelijk om mee te rijden of te fietsen als dat gevraagd wordt bij activiteiten en door te kiezen voor de ouderraad kan ik toch een duidelijke bijdrage hebben in de vele leuke activiteiten die georganiseerd worden. Hierbij kun je denken aan de kerstviering, het mede mogelijk maken van de avondvierdaagse, maar ook aan de Fancy Fair die we dit jaar hebben georganiseerd.  
Nu het eerste jaar erop zit merk ik dat ik het heel erg leuk vind en vol goede energie ga beginnen aan weer een nieuw jaar waarin we weer veel leuks samen kunnen oppakken. Samen is hierbij heel belangrijk want vele handen maken hierin wat mij betreft ook daadwerkelijk licht werk!! 

Janine ten Dam 
Ik ben Janine ten Dam en woon samen met mijn man Jordy in Delden. We hebben 2 kinderen. 1 jongen Muck van 5 jaar en 1 dochter Lauren van 2.5 jaar. Door de weeks werk ik bij Boomkamp kaasspecialisten op de markt. Sinds september 2022 ben ik lid van de OR. Zelf kom ik niet uit Delden en vond dit de kans om wat te kunnen betekenen voor de school en hierdoor ook nog meer mensen te leren kennen. Ik vind het leuk om in de OR te zitten en samen leuke activiteiten voor de kinderen te regelen en te zorgen dat alle activiteiten soepel verlopen.

Annika Keizer
Mijn naam is Annika Keizer, moeder van Noa en Liv. Ik ben werkzaam als leerkracht basisonderwijs binnen Stichting Brigantijn. Sinds het schooljaar 2021-2022 zit ik in de ouderraad. Ik vind het erg leuk om actief betrokken te zijn bij de school en mee te denken en te helpen bij het organiseren van activiteiten voor de kinderen. Mocht je vragen of ideeën hebben, spreek mij dan gerust aan.