Met de fiets naar school
De kinderen die wonen binnen het gebied van de Vossenbrinkweg, rode pad langs het kanaal, Torendijk, Bernhardstraat en de Reigerstraat komen lopend naar school. Zij mogen alleen met de fiets komen als dit voor school noodzakelijk is, zoals bijvoorbeeld met gym of zwemlessen. De kinderen die buiten dit gebied wonen, mogen met de fiets naar school komen. De fiets dient in de fietsenstalling gezet te worden.
We stimuleren om lopend en fietsend naar school te komen. Als u toch met de auto moet komen, wilt u dan uw auto niet naast het plantsoen parkeren, maar aan de stoeprand of gebruik maken van de Kiss and Ride zone voor de school. Houdt u er a.u.b. rekening mee dat kinderen lopend en fietsend naar of van school komen.
Richtlijnen voor eten en drinken
Om 10.00 uur is er gelegenheid om wat te eten en te drinken. Om 12.00 uur gebruiken we de lunch. Er is alleen een mogelijkheid om drinken te koelen, etenswaren niet. De school heeft drie koelkasten, met voor iedere klas een lade voor het drinken.
Ouders en leerkrachten stimuleren gezond eten en drinken (liever geen snoep of koolzuurhoudende drankjes). De kinderen nemen van huis een theedoek mee. Deze dient als tafelkleedje.
NB: Alles wat over is gaat in het bakje en in de theedoek mee naar huis, zodat ouders inzicht hebben in wat er gegeten en gedronken is. Indien wenselijk mogen de kinderen tandenpoetsen. Zij zijn dan zelf verantwoordelijk voor hun tandenborstel en tandpasta. Deze kunnen de kinderen in hun eigen tassen bewaren.
Medicijngebruik en het omgaan met allergieën wordt door ouders met de leerkrachten afgestemd.
Verjaardag van een kind
Als uw kind jarig is, mag het trakteren. Het spreekwoord ‘wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd’ is hier op zijn plaats. Een kleinigheid voor klasgenootjes en groepsleerkracht(en) is voldoende. Wij willen u bij deze vragen om zoveel mogelijk ‘gezond’ te trakteren. Bij de kleuters in de groepen 1 en 2 wordt er altijd ruimschoots aandacht besteed aan de verjaardag. In overleg met de groepsleerkracht kunt u afspreken wanneer u de traktatie brengt.
NB: Veel kinderen mogen met hun verjaardag een partijtje geven. Wij vragen u in dat geval de uitnodigingskaartjes hiervoor niet via school uit te delen. Dit om verdrietige gezichten van niet-genodigden te voorkomen.
Wensjes maken
Uw kind kan ter gelegenheid van de verjaardag van één van beide ouders een wensje maken op school, dit geldt voor de groepen 1 en 2. Voor de groepen 3 en 4 kan uw kind een wensje mee naar huis krijgen om thuis te maken. Voor overige festiviteiten, verjaardagen van opa’s/oma’s, enz. maken wij geen wensjes op school, wel kan uw kind voor deze gelegenheid een wensje meekrijgen, dat het kind dan zelf thuis maakt. Wilt u van tevoren een briefje met de datum van de verjaardag meegeven, zodat wij hier rekening mee kunnen houden.
De kinderen van groep 5 tot en met 8 achten wij zelfstandig genoeg om thuis iets te maken
Huiswerk
Vanaf groep 4 wordt er incidenteel huiswerk gegeven. Bijvoorbeeld bij het automatiseren van tafels of de voorbereiding van een toets of een spreekbeurt.
De groepen 7 en 8 krijgen huiswerk met een meer geregeld karakter. Dit zijn voornamelijk reken- en taaltaken. Voor de leerlingen van groep 8 is een agenda verplicht. Ze kunnen dan alvast een beetje leren plannen.
Speelgoed en mobiele telefoon meenemen naar school
Wij zien liever niet dat kinderen eigen speelgoed e.d. meenemen naar school. Het gevaar dat een ander kind het per ongeluk kapot maakt of dat het speelgoed verloren gaat, is niet ondenkbeeldig. Wij zijn niet verantwoordelijk voor deze schade.
In sommige gevallen mogen kinderen in verband met een project of naar aanleiding van een les dingen meenemen naar school. Dit wordt dan uitdrukkelijk door de leerkracht aan de kinderen gevraagd.
Steeds meer leerlingen hebben op dit moment een mobiele telefoon. Het gebruik hiervan op school is storend. Daarom mogen de kinderen de mobiel in principe niet meenemen naar school.
In voorkomende gevallen en om duidelijke redenen kan, in overleg met ouders, leerling en leerkracht, hier incidenteel van afgeweken worden. ‘Vergeten telefoons’ kunnen ter bewaring worden afgegeven bij de groepsleerkracht. Telefoons die afgaan of niet volgens afspraak gebruikt worden zullen tijdelijk worden ingenomen.
Roken in school en op het schoolplein
Ten gevolge van de tabakswet van 1 januari 1990 is het roken in openbare gebouwen verboden. Voor onze school geldt dat het roken in school en op het schoolplein verboden is.